bş logo (1) (1)

İmplant Nedir?

İmplant Nedir?

Eksik diş veya dişlerin yerine çene içerisine yerleştirilen vida şeklindeki diş kökü implant olarak adlandırılmaktadır. Çene kemiği titanyumu vücudun bir parçası olarak algılamaktadır. Bu yüzden implantlar titanyumdan imal edilirler. Böylelikle yüksek doku uyumu gösteren implantların başarıya ulaşma oranı çok yüksektir. İmplantın en önemli özelliği ve en büyük avantajı çevredeki herhangi bir dişe zarar verilmeksizin uygulanmasıdır. Ayrıca tek diş eksiğinden hiç dişi olmayan hastalara kadar geniş skalada uygulanabilirliğe sahiptir. Uygulamanın ardından hasta her şeyi yiyip içmeğe devam edebilmektedir. Diş kaybı yakın zamanda yaşanmış olsa da uzun süre önce yaşanmış olsa da implant uygulaması yapılabilmektedir. Doğal diş görünümünde olan implantlar, hissettirerek çiğneme fonksiyonunun gerçekleşmesini sağlar.

Nasıl Uygulanır?

Bu tedavi yönteminde planlama çok önemlidir. Başlangıçta kapsamlı bir ağız muayenesi yapılarak implant yerleri tespit edilmelidir. Öncesinde elde edilen tüm görsel veriler, tedavi sürecine yardımcı olacaktır. Günümüzde bilgisayar teknolojisi sayesinde implant tedavisi eksiksiz olarak takip edilebilmektedir. İmplant uygulanacak kemik ve yüzün üç boyutlu görüntüleri oluşturularak tedavi sürecine başlanır.

Bu uygulama cerrahi bir işlem olduğu için malzeme kalitesi, hijyen ve sterilizasyon çok önemlidir. Operasyon hastanın talebi doğrultusunda sedasyon (uyku hali) ya da lokal anestezi altında uygulanabilmektedir. İmplant sayısına bağlı olarak bu işlem 45 dakika ile 1 saat arasında sürmektedir. Operasyondan bir hafta sonra dikişlerin alınması ve kontrol amacıyla hasta muayeneye davet edilir. Kemik dokusu ve implantın durumuna göre çoğunlukla iki ya da üç ay gibi bir sürede implant kemiğe kaynayacaktır. Bu zaman diliminde geçici diş uygulaması da yapılabilir.

İmplant uygulamalarında hasta herhangi bir ağrı hissetmemektedir. İşlem sonrasında ise hafif bir ağrı söz konusu olabilmektedir. Bundan dolayı hastalar, diş hekiminin tavsiye edeceği antibiyotik ve ağrı kesicileri kullanmalıdır.

İmplant Tedavisinin Avantajları

Doğal dişe en yakın olan tedavi yöntemi, implanttır. İmplant üzerine yapılan protezler ile çiğneme ve konuşma fonksiyonlarında herhangi bir kayıp yaşanmamaktadır. Ayrıca çene kemiğinin dişsiz kalması durumunda yaşanabilecek kemik erimesinin de önüne geçilmektedir.

Tüm dişlerini kaybetmiş hastalarda implant ile sabit protez uygulaması yapılabilmektedir. İmplant ile ayrıca estetik bir görünüm kazanılarak hastaların özgüvenleri artmaktadır. İmplant, dayanıklı ve uzun vadeli bir çözüm yöntemidir. Günümüzün de en güvenli yöntemlerinden birisi olarak kabul edilmektedir.

İmplant Tedavisi Sonrası

Tedavi sonrasında, tüm tedavilerde olduğu gibi, hekimin öneri ve yönlendirmeleri dikkate alınmalıdır. İmplant işlemi sonrasında 30-40 dakika süre ile bölgeye tampon yapılması gerekmektedir. Özellikle operasyonun ilk günü herhangi bir şekilde gargara yapılmamalı, tükürülmemelidir. Cerrahi operasyon sonrasında 2-3 gün boyunca işlem bölgesinde şişlik olabilir. Birkaç gün süresince hastaların yumuşak ve sıcak olmayan gıdalar tüketmeleri tavsiye edilmektedir. Ayrıca buz kompres uygulaması şişliklerin geçmesine yardımcı olacaktır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Article

İmplant Nedir?
Uncategorized

İmplant Nedir?

Eksik diş veya dişlerin yerine çene içerisine yerleştirilen vida şeklindeki diş kökü implant olarak adlandırılmaktadır. Çene kemiği titanyumu vücudun bir parçası olarak algılamaktadır. Bu yüzden

Lamina Kaplama Nedir?
Uncategorized

Lamina Kaplama Nedir?

Lamina porselen ya da yaprak porselen, dişlerdeki deforme olma ve kırılma gibi durumlarda özel olarak hazırlanan ve estetik kaygıları ortadan kaldıran tedavi uygulamasıdır. Lamina porselen

Dijital Gülüş Tasarımı Nedir?
Uncategorized

Dijital Gülüş Tasarımı Nedir?

Kişinin ideal gülüş şeklinin belirlenmesi amacıyla dijital gülüş tasarımı yapılmaktadır. Psikolojik bir sorun dahi olabilen gülümseyememe hali, dijital gülüş tasarımı sayesinde ortadan kaldırılabilmekte ve böylelikle

Estetik Diş Hekimliği Nedir?
Uncategorized

Estetik Diş Hekimliği Nedir?

Diş hastalıklarının yanında günümüzde diş hekimlerine estetik gerekçelerle de başvurulmaktadır. Güzel, beyaz ve düzgün dişler için pek çok yöntem uygulanabilmektedir. Anılan yöntemlerin hastaya en uygun

Kolay Randevu Ekranı

Doğru tedavi, doğru teşhis ile başlar!

Yaptığımız işe ve hastalarımıza duyduğumuz saygıyla diş ve ağız sağlığı konusunda yaşanan son gelişmeleri yakından takip etmekte, uzman kadromuz ile yenilikçiyi odak noktamıza almaktayız.
Mesaj Gönder
WhatsApp Destek Hattı
Danışmanlık WhatsApp Hattı
Merhaba🙌😊 Size Nasıl yardımcı olabiliriz?
Call Now ButtonHemen Ara