Çocuk Diş Tedavisi

Bebekler genellikle altı aylıkken çıkmaya başlayan süt dişlerinin sürmesi üç yaşa kadar devam eder. Söz konusu dönemde ağızdaki 20 süt dişi, yapısal özelliklerinden dolayı zarar görmeye ve çürümeye daha yatkındır.

Çocuk 6 yaşına geldiğinde artık süt dişleri, yerlerini daimi dişlere bırakmaya başlayacaktır. 6-13 yaş arasındaki ağızda hem daimi hem de süt dişlerinin bulunduğu dönem, karışık dişlenme dönemi olarak adlandırılmaktadır. Karışık dişlenme döneminde süt dişlerinde var olan çürükler, yeni sürmekte olan daimi dişlerin sağlığını da etkiler. Pedodonti ana bilim dalındaki aslî misyonumuz, doğumdan ergenlik sürecine kadar hastaların ağız ve diş sağlıklarını koruyarak oluşabilecek problemleri önlemek, mevcut anomali ve hastalıkların teşhisini erken dönemde yaparak tedavilerini gerçekleştirmektir.

Pedodonti Ana Bilim Dalı Kliniğimizde Uygulanan Tedavi Hizmetleri

Pedodonti kliniğimizde süt dişleri ve genç daimi dişlerde gereken tüm dolgu işlemleri, ampütasyon, çekilen dişlerine yerine yer tutucu aparey ve protezlerin yapımı, kanal tedavisi, önleyici ve koruyucu ortodontik tedaviler, çürüklerin engellenmesi için fluorid verniği, fluorid jeli ve fissür örtücü uygulaması ile travma tedavileri gerçekleştirilmektedir.

Tüm bunlar gerçekleştirilen en başta gelen husus, hastalardaki korku ve endişenin engellenmesi ile tedavinin ağrısız şekilde gerçekleştirilebilmesidir. Pedodonti alanının içerisinde çeşitli engelleri ya da sistemik rahatsızlıkları olan çocukların tedavileri de bulunmaktadır. Özel bakım gerektiren bu durumdaki çocuklar, ameliyathane şartlarında sedasyon veya genel anestezi altında tedavi edilmektedirler.

Yer Tutucu

Süt dişlerinin erken kaybedilmesi ya da farklı nedenlerle yaşanan diş kayıplarının yerine uygulanan yer tutucu apareyler daha sonraki dönemde yaşanabilecek diş rahatsızlıklarını önlemede en etkili tedavi yöntemlerinin başında gelmektedir.

Yer tutucu aparey uygulamaları, genellikle çocuk hastalara yönelik olarak gerçekleştirilir. Ayrıca enfeksiyon, çürük ya da travma nedeniyle yaşanan diş kayıplarında da uygulanabilmektedir. Süt dişleri yeterince korunmamışsa ve gerektiğinde tedavi edilmemişse dişlerde bir süre sonra ağrılı apse oluşur ve bu yüzden süt dişi olması gerekenden önce çekilmek zorunda kalır. İşte bu durumda dişin yerini muhafaza etmek amacıyla yer tutucu apareyler uygulanmaktadır.

İki Seansta Bitirilebilir

İlk muayenede hastanın diş ölçüleri alınır ve sonrasında diş teknisyenlerince hazırlanan apareyler ikinci seansta diş hekimi eliyle uygulanır. Metal alerjisi oluşturmayan sabit yer tutucu apareyler tek seansta da uygulanabilmektedir. Birden çok diş kayıplarında ise hareketli apareyler kullanılmaktadır.

Hızlı iletişim
  • 0544 303 22 82
  • 0544 303 22 82
  • info@luqqadent.com
İletişim Formu
Hızlı iletişim

WhatsApp
Hemen Ara